Het verhaal van Lowie

  • Leeftijd: 40 jaar
  • Afdeling: Elektrotechniek
  • Functie: BIM Modelleur/BIM Coördinator
  • In dienst sinds: 2017

Lowie werkt als BIM Coördinator voor de afdeling Elektrotechniek, Werktuigkundige Installaties en Waterbehandelingstechniek binnen de business unit Water & Leisuretechniek. In zijn werk houdt Lowie zich bezig met de vertaling van de calculaties en bestekstukken naar een 3D-model en maakt deze modellen gereed voor de werkvoorbereiding/uitvoering. Een mooie, uitdagende en veelzijdige baan.

Van Monteur tot BIM Coördinator…. Maar zo is het niet begonnen voor Lowie. “Al op mijn zestiende liep ik op de bouw als Elektromonteur. Op die leeftijd wilde ik werken en niet leren. Door ziekte moest ik noodgedwongen op kantoor re-integreren. Ik volgde opleidingen en cursussen en leerde steeds meer. Op een gegeven moment maakte ik de stap naar de Utiliteitsbouw.”

“Mijn vrouw zag de vacature bij Hellebrekers en zei: of jij solliciteert zelf of ik doe het voor je.“

En hoe kom je dan bij Hellebrekers terecht? “Binnen het bedrijf waar ik werkte voelde ik mij niet meer op mijn plek. Mijn vrouw zag de vacature bij Hellebrekers en zei: of jij solliciteert zelf of ik doe het voor je. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben zelf gaan schrijven. Binnen Hellebrekers spreken de markt, Water & Leisure, en de type projecten mij enorm aan. Dit zijn niet geen standaard projecten, maar echte unieke projecten. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van sporthallen, wellness resorts en publieke zwembaden. Elk project is uniek. Geen knipklare brokken, zoals in de woningbouw vaak het geval is. Dit geeft juist de uitdaging en afwisseling binnen het werkgebied en de vrijheid om zelf in te vullen.”

"Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Van het maken van licht- en kabelberekeningen en deze verwerken in de ontwerpen tot het inwinnen van de juiste informatie voor de verschillende aspecten die onderdeel uitmaken van de installaties. In- en extern ben ik binnen Hellebrekers het aanspreekpunt op het gebied van Revit en BIM. Het altijd op zoek zijn naar verbeteringen, geeft mij de uitdaging die ik zoek in mijn werk."

“Het type werk, de sfeer binnen het bedrijf en de gezelligheid op onze afdeling maken dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga. Hellebrekers is een sociale organisatie. Dit uit zich in de vele feestjes, de oprechte betrokkenheid vanuit de directie en de samenwerking onderling. Samen zorgen wij ervoor dat het werk gedaan wordt. Iedereen is bereid te helpen wanneer dan ook. Voor elkaar staan wij klaar.”

“Het belangrijkste binnen Hellebrekers is dat als je wilt groeien, je kunt groeien. Ik doe ertoe omdat er naar mij geluisterd wordt.”