Het verhaal van Bram

  • Leeftijd: 30 jaar
  • Afdeling: Industriële automatisering
  • Functie: Medior Software engineer
  • In dienst sinds: 2017

Bram werkt als Medior Software engineer voor de afdeling Industriële Automatisering van Hellebrekers. Bram werkt aan de meest innovatieve software ontwikkelprojecten voor opdrachtgevers in het topsegment van de maakindustrie. Hoe ziet zo’n project er eigenlijk uit? Lees hier het verhaal van Bram Visser.

“Op onze afdeling gebruiken wij meerdere programmeertalen. Zo houden wij ons bezig met Python, C# webdevelopment, Java, PLC en ViSpro (Scada pakket). Wij schrijven software voor bedrijven in de maakindustrie. Wij voeren deze projecten van A tot Z uit. Vanaf de ontwerpfase en programmeerfase tot aan de oplevering/installatie bij de klant. Zo’n project duurt soms weken tot maanden. Tijdens zo’n project hebben wij intensief contact met de klant. Regelmatig werken wij ook op locatie.”

“Het leukste in mijn werk is dat ik de wensen van een klant kan vertalen in een product waar zij blij mee zijn. “

“Het komt steeds vaker voor dat de doorlooptijd bij opdrachtgevers langer wordt, omdat er steeds meer opdrachten of wensen bijkomen. Dit komt omdat wij ‘alles’ kunnen realiseren en heel flexibel zijn. Het leukste in mijn werk is dat ik de wensen van een klant kan vertalen in een product waar zij blij mee zijn. Ik ben vooral trots als er veel vertrouwen in Hellebrekers is vanuit de klant. Het automatiseren is iets wat ik altijd al leuk heb gevonden. Als kind vond ik het al leuk om met de techniek bezig te zijn van de modeltreinen van mijn vader. Ik kon de treinen bijvoorbeeld automatisch laten wisselen naar een ander spoor of laten stoppen voor een rood sein.”

Er werken op kantoor van de afdeling Industriële Automatisering meer dan 20 collega’s. “Wij maken grootse dingen voor vooraanstaande bedrijven in en buiten Nederland. We hebben zelfs klanten in de USA. Maar wat ons echt uniek maakt is de onderlinge sfeer. De lijnen zijn kort, de directie is toegankelijk, de sfeer is persoonlijk en er is altijd ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.“