Hellebrekers heeft eigen meet-software ontwikkeld die NMI-gecertificeerd is onder het toelatingsnummer T10446.
Door het plaatsen van geavanceerde sensoren op strategische plaatsen is Hellebrekers in staat om nagenoeg alles te meten en te wegen. Denk aan vochtmeting van de aangeleverde grondstoffen, de hoeveelheid naval, de gewichten in de weegbakken, de plasticiteit van grondstoffen en ook het energieverbruik. Inzicht in deze gegevens geven u de handvatten om tijdig bij te sturen en uw proces te optimaliseren.
Hellebrekers heeft eigen meet-software ontwikkeld die NMI-gecertificeerd is onder het toelatingsnummer T10446.
Vochtmeting
Het toeslagmateriaal in beton bestaat meestal uit zand en grind, maar afhankelijk van de prestatie-eisen en de beschikbaarheid van deze materialen kan ook basalt, graniet, kalksteen, kwarts en betongranulaat worden verwerkt. Het zijn grondstoffen die samen met water en bindmiddelen het uiteindelijke beton vormen. Hoeveel water er uiteindelijk toegevoegd moet worden, is afhankelijk van het vochtpercentage dat al is aanwezig is per toeslag. Om dit exact te kunnen meten, vindt voorafgaand aan het samenvoegen, per toeslag een vochtmeting plaats. Op basis van de meetgegevens van kleine proefbatches, bepaalt het systeem per toeslag een nieuw setpoint. De dosering wordt hervat met het resterende toeslagmateriaal met een aangepast % toe te voegen water.
Doseren
Om een constante kwaliteit van ieder eindproduct te garanderen, is het van belang om tijdens productie te werken met exacte waardes. Het zo nauwkeuring mogelijk afwegen en doseren van de grondstoffen is dan van cruciaal belang. Hellebrekers heeft hiertoe eigen meet-software ontwikkeld, NMI-gecertificeerd onder het toelatingsnummer T10446. Een standaardfunctie van onze software is het dagelijks uitvoeren van een ijking met gewichten die vast gemonteerd zijn aan uw installatie. Hiermee kunt u iedere dag controleren of de doseringen nog correct zijn. Uw installatie zelf wordt jaarlijks geijkt.
IJkwaardig wegen
IJkwaardige krachtopnemers en indicatoren geven een exacte weergave van het actuele gewicht. Elke twee jaar worden deze door een externe controle-instantie gecontroleerd. Daarnaast vindt er elke dag een controle van de weegbak plaats middels een weegcheck. Voor aanvang worden gewichten opgetrokken en de aanwijzing gecontroleerd. Tijdens productie wordt de operator gewaarschuwd bij doseer- en lostijd-overschrijdingen, tolerantie afwijkingen tijdens doseringen bij mechanische storingen. Dit alles om een consistente productie te waarborgen. De naval van gedoseerde grondstof wordt automatisch aangepast bij verandering van de materiaalstroom zodat de af te wegen hoeveelheden constant blijven en daardoor de mengselsamenstelling optimaal blijft.