Nieuws & Innovatie

Technische oplossingen die ertoe doen, nu én in de toekomst. Dat is het motto van Hellebrekers. Daarom zijn we continu in beweging. We willen u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen die we doormaken. Uiteraard zetten we hiervoor onze sociale media in, maar vaak valt er meer te vertellen. Op deze pagina vindt u alle achtergrondinformatie bij actuele berichten en bij de laatste innovaties van ons bedrijf.

Innovatie

Hellebrekers maakt Smart Factory mogelijk met nieuwe AR applicatie

De Smart Factory beweging heeft ervoor gezorgd dat we opnieuw productieprocessen zijn gaan uitvinden en inrichten. Ze worden steeds vaker geïntegreerd in een gedigitaliseerde productiemodel. Kenmerken van dit model zijn real-time dataverzameling en -analyse, netwerkverbindingen, flexibiliteit en transparantie.

Innovatie

Hellebrekers maakt een innovatie zwembad zonder chloor realiteit

Hellebrekers collega Maarten Keuten bestudeerde jarenlang het gebruik van alternatieve desinfectie, biologische filtratie en de invloed van zwemmers op de kwaliteit van zwembadwater. Binnen de zwembadbranche zijn de onderzoeksresultaten revolutionair: ze tonen aan dat zuivering van het zwembadwater mogelijk is met waterbehandeling zonder een chemisch desinfectiemiddel (chloor).

Innovatie

Hellebrekers realiseert eerste ‘all-electric’ zwembad in Nederland

Omdat de oude sportaccommodatie in Hilvarenbeek het einde van de technische levensduur naderde, wilde de gemeente een nieuw sportcomplex laten bouwen dat naast mooi vooral ook duurzaam zou zijn. Hellebrekers leverde in combinatie met bouwbedrijf Pellikaan het winnende ontwerp.

Nieuws

Techniek van Hellebrekers in nieuwe sportcomplex Capelle aan den IJssel

Medio 2020 moet het klaar zijn: het nieuwe sportcomplex in Capelle aan den IJssel, met twee zwembaden, vier sporthallen en een horecagelegenheid. In opdracht van De Vries en Verburg Bouw realiseerde Hellebrekers het installatietechnische ontwerp voor het nieuwe gebouw, dat volledig emissieloos is. Daarmee past het ontwerp perfect bij het duurzaamheidsplan van de gemeente, die in 2050 een compleet duurzame stad wil zijn.

Innovatie

Unieke MES-applicatie van Hellebrekers biedt OEE oplossingen

Aviateur Banketbakkerijen wil haar productieproces verder optimaliseren, onder meer door een betere afstemming tussen de productie- en inpakafdelingen en een beter inzicht in de processen. Daarvoor schakelde Aviateur de hulp in van Hellebrekers. Wij implementeerden uit onze Visual Link MES applicatie een Overall Equipment Effectiveness (OEE)-module en draaiden een pilot bij één van de productielijnen van Aviateur.

Nieuws

Vleesproducent automatiseert pekelkamer met nieuwe software van Hellebrekers

Vleesproducent Vion heeft op haar productielocatie in Scherpenzeel de weg naar een Smart Factory ingezet. Onlangs implementeerde Hellebrekers in de pekelkamer in Scherpenzeel ViSpro SCADA software. Met deze software is het managen van de recepturen – voorheen vooral een manueel proces – volledig geautomatiseerd.

Nieuws

De ZwembadBranche Dag dit jaar te leuk om te missen!

Werkzaam in de zwembranche? Kom dinsdag 8 oktober naar de ZwembadBranche (ZBB) Dag, want het wordt dit jaar een bijzonder evenement. Alle pijlen zijn deze dag op de toekomst gericht. Futureproof is het sleutelwoord. Dat geldt zeker voor de deelname van Hellebrekers aan de ZBB Dag! Niet alleen brengen we bezoekers op de hoogte van onze laatste innovaties in de zwembadtechniek; we laten ze ook verder kennismaken met de nieuwe, verfrissende huisstijl van ons bedrijf.

Nieuws

Nieuwe cursus scoort 8.0 bij zwembadprofessionals

Donderdag 26 september 2019 ging de cursus Borging Hygiëne en Veiligheid van start. En de eerste editie werd meteen met een prachtig cijfer beoordeeld. Tijdens de cursus worden professionals in de zwembadbranche voorbereid op de nieuwe Omgevingswet voor zwembaden. Deze nieuwe wet treedt op 1 januari 2021 in werking.

Nieuws

Viering hoogste punt in Capelle

De contouren van het nieuwe sportcomplex aan de Pelikaanweg in Capelle aan den IJssel beginnen zo langzamerhand zichtbaar te worden. De bouw verloopt voorspoedig en heeft zijn hoogste punt bereikt! Dit werd gevierd met patat en snacks. Als partner in de bouw smulde Hellebrekers ook mee.

Nieuws

Hellebrekers ontwikkelt voor aap, mens en natuur in Apenheul

In Apenheul wordt momenteel hard gewerkt. Het park wil blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, dierwelzijn en gastenbeleving. Dat is ook de reden voor de nieuwe apenverblijven die nu in aanbouw zijn. Hellebrekers ondersteunt Apenheul bij deze ontwikkeling, door de nieuwe binnenverblijven van de apen te voorzien van diverse duurzame technische installaties.

Nieuws

Hellebrekers aan de basis van KNZB Pool of Support

In 2019 riep de KNZB een nieuw sponsorconcept in het leven: de Pool of Support. De Pool of Support (PoS) bestaat uit bedrijven die actief zijn in de zwembranche en die de topsportprogramma’s van de KNZB naar een nog hoger niveau willen brengen. Hellebrekers was samen met Slangen + Koenis Architecten en Variopool grondlegger van het unieke sponsorconcept. We zijn nu actief lid van de PoS en richten ons volop op het nog verder professionaliseren van de topsportprogramma’s.

Nieuws

Veilig en hygiënisch zwemwater krijg je met een goede zwemwaterchemie

Op dinsdag 4 februari a.s. wordt de Masterclass Zwemwaterchemie Niveau 1 gehouden bij Windesheim in Zwolle. Tijdens deze Masterclass krijgt u theoretische achtergronden en werkt u tijdens de training zelfstandig met zwemwaterchemie in de praktijk. Met de nieuwe zwemwaterregelgeving in het vooruitzicht, komt de verantwoording voor het borgen van hygiëne en veiligheid nog duidelijker bij de exploitant te liggen. Hierbij is de Masterclass Zwemwaterchemie voor u een onmisbare tool. Cursusleider is Maarten Keuten.

Nieuws

Hellebrekers weet wat er speelt in de zwembadtechniek

Zwembadbezoekers gaan er eigenlijk gewoon vanuit: een goede waterkwaliteit en een betrouwbare zwemomgeving…. Hygiëne en veiligheid – beide zijn onlosmakelijk verbonden met zwembaden. Het is voor beheerders van zwembaden essentieel om hygiëne en veiligheid te borgen. Maar borging hiervan is beslist geen sinecure: in de praktijk moeten hiervoor diverse technieken en procedures zorgvuldig worden toegepast.

Nieuws

Hellebrekers terug bij Swimfun in Joure

Subtropisch zwemparadijs Swimfun in Joure is dé wildwatersensatie van Friesland. En een nationale prijswinnaar bovendien: in oktober 2019 won Swimfun de ZwemBadBranche award voor Zwembad van het Jaar, voor baden met meer dan 200.000 bezoekers per jaar.

1 / 14